Alphatron – the human touch in technology

De geschiedenis van het Rotterdamse Alphatron is nu echt zo’n ‘van zolderkamer tot internationaal succesvol bedrijf’-verhaal. Begonnen in 1979 op een zolderkamer en uitgegroeid tot een multinational die op 4 continenten opereert. 

Alphatron ontwikkelt, produceert en verhandelt elektronica voor onder andere bedrijven in de scheepvaart, omroepwereld, beveiligingsbranche, defensie, medische wereld en industrie. Het motto van de inmiddels meer dan 300 medewerkers is nog steeds hetzelfde als in 1979: ‘waarmaken wat je belooft’.

Daar komt bij dat er ook echt meegedacht wordt met de klant en dat er gestreefd wordt naar langetermijnoplossingen. De behoefte van de klant en de daaruit resulterende vraag is voor Alphatron altijd het uitgangspunt. Het antwoord op die vraag kan bestaan uit reeds beschikbare technologie en als dat niet aanwezig is dan neemt Alphatron graag de rol van uitvinder op zich.

 

De 3 divisies waar Alphatron haar activiteiten in heeft ondergebracht, zijn: Marine, Security & Medical. Zo op het eerste oog uiteenlopende activiteiten. De bindende factoren van al haar activiteiten zijn echter de combinatie van communicatie, observatie, navigatie en logistiek in een technische oplossing die de klanten nodig hebben. En hoewel het zichtbare product van Alphatron het enig tastbare is, kiezen de klanten van Alphatron zeker ook voor de dienstverlening die geboden wordt. Aangezien de producten van Alphatron vaak essentieel zijn voor de primaire bedrijfsprocessen van de klanten, is een uitstekende dienstverlening dan ook absoluut noodzakelijk. Mede daarom heeft Alphatron een uitgebreid wereldwijd dealernetwerk opgebouwd waardoor apparatuur en onderdelen altijd snel geleverd kunnen worden.

Voor Alphatron heeft Intermix diverse websites gebouwd en ook aan elkaar gekoppeld. Vanzelfsprekend is hierbij gebruikgemaakt van de laatste technologie waardoor de sites bijvoorbeeld ook ‘responsive’ zijn waardoor de websites op diverse apparaten goed te gebruiken zijn. Ook worden er domeinnaampagina’s gebruikt waardoor de vindbaarheid van producten en diensten van Alphatron sterk verbeterd is.