‘De Kracht van Synergie’ en de laadsnelheid van jouw website

Het is nooit leuk als je zelf moet wachten op het laden van een website. Dat is ook eigenlijk niet meer van deze tijd. Bezoekers van jouw site verwachten volgens Google dat ze binnen 2 seconden verder kunnen. Als het langer duurt dan bestaat er een reële kans dat ze alweer naar de volgende site onderweg zijn en dat betekent voor jou een gemiste kans.

Oorzaak lage laadsnelheid
Vaak willen ondernemers allerlei toeters en bellen hebben op de homepage van hun site, denk aan een video met muziek. Onvoldoende realiseert men zich dat dit ten koste gaat van de laadsnelheid van de website. Ook kan de site gebruikmaken van verouderde technieken of simpelweg slecht geprogrammeerd zijn. Het gevolg van het langzaam laden van een site is een bezoeker die snel geneigd is om weer ergens anders naar toe te surfen. Bovendien zal Google dergelijke websites een lagere notering geven in de zoekresultaten. Dit zijn 2 argumenten om extra aandacht aan de laadsnelheid van jouw website te besteden.

 

‘De Kracht van Synergie’ heeft de oplossing
In ‘de Kracht van Synergie’ is een caching techniek ingebouwd. Daardoor worden de meest voorkomende pagina’s zoals bijvoorbeeld productpagina’s, overzichtspagina’s, artikeloverzichten en de weergave van het menu gecached naar HTML. HTML is 1 van de standaardonderdelen van een website die door de browser op jouw computer vertaald worden naar een complete website. Door gebruik te maken van deze caching techniek hoeft jouw computer geen gegevens uit diverse databases op te halen en te vertalen in HTML maar kan jouw computer zich voor een groot deel beperken tot het ophalen van reeds vertaalde HTML-gegevens. ‘De Kracht van Synergie’ heeft dus een groot deel van de voorbereidende werkzaamheden al verricht en dat bespaart relatief veel laadtijd.

Gevolgen
De bezoeker van jouw site heeft een goede gebruikerservaring en zal niet onnodig verder surfen en Google waardeert deze korte laadtijd met een hogere plaats in het zoekresultatenoverzicht.