HET VERHAAL ACHTER TOOLFORCE

Toolforce is een webshop met veel verschillende leveranciers. Karcher, Metabo en Festool o.a. leveranciers leveren producten aan en deze worden ingeladen d.m.v. import en export module. Dit is een vrij eenvoudige manier om op een hele snelle en efficiënte manier producten te kunnen inladen in een webshop. Dit is ook wel nodig, aangezien Toolforce momenteel al meer dan 30.000 artikelen beschikbaar heeft in de webshop, welke op dag basis wijzigen.

Achter de webshop zit een dynamisch systeem, waarin allerlei aparte import omgevingen aangemaakt zijn. Via deze importomgeving heeft de leverancier een eigen koppeling gekregen, waardoor de leverancier binnen een paar drukken op de knop al zijn producten kan uploaden naar de toolforce website. Deze producten zijn op dat moment uitgerust met afbeeldingen, technische specificaties en aanbiedingsteksten. De worden voor alle leverancier, dus merken, op eenzelfde manier weergegeven in de webshop.

Het systeem achter de webshop kan vrij eenvoudig uitgebreid worden, waardoor nieuwe leveranciers gekoppeld kunnen worden aan deze webshop. Zo krijgt een leverancier de mogelijkheid om binnen een paar drukken op de knop zijn producten te laten zien op een zeer uitgebreide website met veel bezoekers. De digitale etalage van de leverancier wordt als het ware uitgebreid. Het enige wat de leverancier hiervoor moet doen is alle data op de juiste, voorgeschreven manier aanleveren. Hiervoor krijgt de leverancier vooraf duidelijke instructies, zodat dit eenvoudig te realiseren is.

Momenteel staan er meer dan 30.000 artikelen in de webshop en meer dan 80.000 artikelen in de database van de website. Toolforce beslist namelijk nog steeds zelf welke artikelen/producten er op de website naar voren komen en welke niet zichtbaar worden in de webshop.

De webshop is uitgerust met het gehele Kracht van Synergie pakket, waardoor men optimaal vindbaar kan zijn op het internet. Toolforce heeft momenteel veel extra bezoekers op de website via de aangemaakte Google Pagina’s. Toolforce gebruikt daarnaast het gehele pakket intensief, waardoor de marketinguitingen en mailings ook goed opgepakt worden. Deze staan allemaal in verbinding met de website, waardoor er veel dynamiek rond deze website aanwezig is, hetgeen wat zorgt voor een hogere Google waardering.

Uiteindelijk is de visie van de Toolforce webshop om een geoliede machine te worden, waardoor de leverancier uiteindelijk de webshop vult en Toolforce zelf alleen de lay-out hoeft te gaan verzorgen. Hiervoor zijn we hard op weg, gezien het aantal orders elke week. Wij helpen Toolforce graag bij het zetten van de laatste stappen in de goede richting en daarna bij het continueren van het aantal orders en de omzet!