Makita - Mobiele website

Internet is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Steeds meer mensen hebben een mobiele telefoon of tablet met internet, dus stijgt de vraag naar mobiele websites

Internet is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Steeds meer mensen hebben een mobiele telefoon of tablet met internet, dus wijzigt de behoefte van raadplegen van online informatie. Makita Nederland merkte bij het analyseren van de bezoekers op de ‘reguliere’ website dat ook zij een sterk groeiend aantal mobiele gebruikers hebben. “Wij signaleren een sterke groei in mobiel verkeer en geloven er ook in dat dit zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen. Daarom hebben wij Intermix gevraagd een mobiele website voor ons te realiseren.” Aldus Edwin van Enck, Online Manager bij Makita Nederland. 

Er zijn een aantal belangrijke eisen waaraan Makita wil dat de mobiele website voldoet. Zo moet het mogelijk zijn om gebruik te maken van alle content van de normale website. Daarnaast moet de uitstraling snel, overzichtelijk en compact zijn. De gebruiker moet direct een duidelijk overzicht krijgen van nieuws, nieuwe producten, machines en prijzen, accessoires en verbruiksartikelen, dealerlocator, evenementen, vraag het Ike, jouw karwei en het kenniscentrum. “Wat voor ons ook erg belangrijk is, is dat de mobiele website dezelfde look and feel behoudt als de reguliere website. Intermix heeft ons daarin heel goed ondersteund en geadviseerd. Zo goed zelfs dat wij binnenkort ook een ander merk willen voorzien van een mobiele website. Natuurlijk in samenwerking met Intermix.” vertelt Edwin van Enck.

Al met al is het resultaat mooi en overzichtelijk geworden. “Het design dat wij hebben aangeleverd is door Intermix aangevuld met waardevolle aanpassingen en vervolgens naadloos geïmplementeerd en opgebouwd boven op het framework.” De content kan makkelijk bijgehouden en aanpast worden, omdat er gebruik gemaakt wordt van dezelfde database. “De samenwerking met Intermix kenmerkt zicht door de snelheid en het goede 1 op 1 contact. De instelling ‘alles is mogelijk’ spreekt mij erg aan. Ik merk dat we hierdoor echt goed met elkaar kunnen pionieren en tot een optimaal resultaat komen. Kortom; ik ben dik tevreden.” Sluit Edwin van Enck af.